«Я вас вітаю: сьогодні з'явилося нове об'єднання – «Союз патріотичних сил» на основі «Нашої України», УНП та Конгресу українських націоналістів», - повідомив колишній президент Віктор Ющенко після об'єднаного з'їзду НУ, УНП і КУН.

Ющенко повідомив, що всього документ про створення «Союзу патріотичних сил» підписали 37 громадських політичних організацій, що, з його слів, є унікальною подією для українського політикуму.

Зі слів екс-президента, політичні консультації з партнерами не були складними і завершилися конструктивно.

Ющенко підкреслив, що патріотичний спектр міг би бути взагалі не представлений на цих виборах Ради, тому таке рішення було необхідним для всього українського суспільства.

У той же час, лідер Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь уточнив, що на виборах Ради об'єднання братиме участь в рамках партії "Наша Україна", що необхідно за законодавством, а назва союз патріотичних сил є ніби вивіскою цього об'єднання.

З його слів, при реєстрації кандидатів назву об'єднання, можливо, буде сформульовано як «Союз патріотичних сил «Наша Україна».

Зі слів Президента, з'їзд проходив в закритому режимі не тому, що ці політичні сили бояться засобів масової інформації, а в зв'язку з тим, що їм необхідно було обговорити все і порадитися.

Раніше повідомлялося, що «Наша Україна» включила до першої п'ятірки об'єднаного списку з Народною партією і Конгресом українських націоналістів колишнього Президента Віктора Ющенка, депутата Верховної Ради, лідера Народної партії Юрія Костенка, Олексія Івченка, прес-секретаря екс-президента Ющенка Ірину Ванникову та голову політичної ради партії «Наша Україна» Сергія Бондарчука на виборах Верховної Ради.

Джерело: Українські новини

ІА "Вголос": НОВИНИ