Блок «Наша Україна» пропонує Соціалістичній партії України, блоку «ПОРА-ПРП», блоку Костенка і Плюща і Блоку Юлії Тимошенко почати перемови про створення коаліції в майбутній Верховній Раді.

Про це повідомив журналістів на прес-конференції керівник юридичного департаменту блоку «Наша Україна» Роман Зварич, передають «Українські новини».

За його словами, сьогодні голова політради блоку Роман Безсмертний скерував керівникам цих партій і блоків пропозицію про створення коаліції і проект відповідної угоди.

«Наша Україна» пропонує своїм потенційним партнерам визначити пріоритети щодо їх представництва в Кабміні, керівництві Верховної Ради, парламентських комітетів, в інших органах, які формує Верховна Рада, а також в керівництві обласних державних адміністрацій.

«Наша Україна» пропонує визначити також перелік парламентських комітетів, які доцільно очолити представникам парламентської опозиції.

«Наша Україна» також пропонує потенційним союзникам висловити своє бачення організаційних принципів співпраці політичних сил у коаліції, яка буде створена після виборів Ради.

Блок «Наша Україна» чекає відповіді від потенційних союзників до 2 лютого.

Зварич також розповів про умови, які «Наша Україна» ставить перед можливими партнерами за коаліцією.

На слова Зварича, СПУ, БЮТ, «ПОРА-ПРП», блоку Костенка і Плюща пропонується визнати Президента Віктора Ющенка лідером коаліції, визнати за ним право забезпечити свою команду і скасувати рішення Верховної Ради, яким Кабмін Юрія Єханурова був відісланий до відставки. «Це ставиться як попередня умова», - сказав він.

На слова Зварича, суть пропозиції блоку «Наша Україна» - прагнення відновити помаранчеву коаліцію, як коаліцію Президента Віктора Ющенка.

Як повідомлялося, раніше блоки «ПОРА-ПРП» і Юлії Тимошенко заявляли про намір почати публічне обговорення тексту угоди про створення коаліції в новій Верховній Раді 24 січня.

20 січня «ПОРА-ПРП» запропонувала блоку «Наша Україна», БЮТ і Соціалістичній партії підписати угоду, якою взяти на себе зобов’язання створити коаліцію в новій Верховній Раді.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ