Наші «любі» сусіди поводяться, як типові круки, які бачать ослаблений організм, адже вони бачать нашу слабку владу, нерішучу та схильну до договорняків. А якби бачили сильну владу, собі такого б не дозволяли, як зараз.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів доцент кафедри культурології Києво-Могилянської академії, політолог, філософ, публіцист, колумніст, журналіст Ігор Лосєв.

«От щодо тієї ж Польщі: ну не можна реагувати відсутністю реакції. Особливо, коли поляки заявляють про «події на Волині» з постійними звинуваченнями на адресу України. Треба рішуче відповідати, і що рішучіше, тим краще, – зазначив він. – У нас мають бути свої претензії до поляків, які вели колоніальні війни на нашій території, і під час Другої світової війни також. Вони кажуть про «злочини проти польського населення», а ми повинні їм розповідати про «їхні злочини проти українського населення». А їх було дуже багато».

А в нас, за словами філософа, вважають за краще мовчати, не псувати настрій «любим друзям». А ці нахабніють і нахабніють, бо не зустрічають жодного опору.

«Те саме і щодо Угорщини. Ми ж їм досі не розповіли про «їхні злочини під час Другої світової війни на теренах окупованої нацистами України», про їхні злочини проти українців на Закарпатті, коли вони захопили цю територію і почали розстрілювати бійців Карпатської Січі, які потрапили до них у полон. Це все в історії було, а ми про факти мовчимо, тому вони й нахабніють. У нас неправильна дипломатична позиція: не всі питання можна спустити на гальмах – інколи треба вдарити кулаком по столі», – резюмував публіцист.

Більше читайте тут: «Інтелектуал Ігор Лосєв: «Щоб залишитися на мапі Європи, нам потрібен менталітет народу-воїна».

ІА "Вголос": НОВИНИ