Саме вони подарували незабутні образи – рудоволосої Лілу, агента Малдера, дівчат Бонда, Великого Гетсбі і інших, пише styler.rbc.ua.

Девід Духовни

Зірка «Секретних матеріалів» і «Розпусника з Каліфорнії» народився в сім’ї євреїв, які емігрували з Києва в США під час сталінських репресій. При цьому дідусь актора родом із Бердичева. Про своє справжнє походження Духовни дізнався не так давно, оскільки раніше він був упевнений, що його предки – вихідці з Росії.

«Я виріс, думаючи, що я росіянин, але тільки зараз зрозумів, що насправді я українець. Ніколи не пізно змінитися», – написав він тоді в Twitter.

Леонардо Ді Капріо

Бабуся оскароносного голлівудського актора Олена Смірнова народилася в Одесі. Незабаром батьки відвезли її звідти до Німеччини, де видали заміж. Після розлучення вона емігрувала в США. Там у неї закрутився роман з італійцем – дідусем Лео. Їх щастя тривало недовго, оскільки він кинув Олену вагітною.

Проте від цього зв’язку згодом народилася американська зірка світового масштабу – Леонардо Ді Капріо, який відомий своїми ролями у фільмах «Титанік», «Початок», «Великий Гетсбі», «Вовк з Уолл-Стріт» та інших.

Вайнона Райдер

Симпатична дівчина з готичного фільму «Едвард Руки-ножиці», а також зірка «Осені в Нью-Йорку», «Перерване життя» і «Маленьких жінок» також має українське коріння – предки актриси родом із Харкова. Коли актриса, справжнє ім'я якої Вайнона Горовіц, дізналася про своє походження, вона загорілася ідеєю стати героїнею фільму про своїх родичів, в якому було б показане їх життя в період Другої світової війни.

Віра Фарміга

Віра Фарміга – дочка українських емігрантів, яка народилася в штаті Нью-Джерсі, але до шести років взагалі не говорила по-англійськи. Майбутня актриса ходила в українську католицьку школу і навіть виступала в українському народному ансамблі.

Спочатку Віра спробувала себе на Бродвеї, а пізніше почала отримувати пропозиції від кінорежисерів. Так, вона знялася у фільмі «Відступники», «Закляття», в серіалі «Мотель Бейтса» і в інших популярних картинах. У сім’ї Віри сім дітей. Її молодша сестра Таісса також грає в кіно, найбільш помітна її роль в серіалі «Американська історія жахів».

Дастін Хоффман

Батьки Дастіна Хоффмана емігрували в США з Києва після того, як на їхніх очах розстріляли бабусю і діда. Про своє єврейське походження актор дізнався не відразу, оскільки в його родині не було прийнято відзначати будь-які релігійні свята, а своє українське коріння Хоффман виявив тільки в 78 років у передачі «Розшукуючи ваше коріння». Акторові, відомому своїми ролями у фільмах «Випускник» і «Людина дощу», повідомили, що його предки є вихідцями з Білої Церкви під Києвом.

Стівен Спілберг

Бабусі і дідусі знаменитого режисера, ім’я якого знайоме кожному від малого до великого, родом з України: по материнській лінії з Кам’янця-Подільського, по батьківській – з Одеси. Про своє походження Стівен Спілберг неодноразово згадував в інтерв’ю і говорив, що його улюблена страва – український борщ.

У 59 років Спілберг вперше відвідав Україну, правда, до рідних одеських країв так і не доїхав, зате, ледь зійшовши з трапа літака, оголосив: «Нарешті-то я на рідній землі!».

Міла Куніс

Зірка «Чорного лебедя» Міла Куніс народилася в Чернівцях і переїхала в Лос-Анджелес разом із сім’єю в дев’ятирічному віці. Їй було важко звикнути до нової культури, вивчити мову і адаптуватися до іншої країни. Однак їй вдалося стати справжньою зіркою.

Кілька років тому сусідка Куніс з Чернівців заявила, що актриса, будучи дитиною, вкрала у неї курку, і тепер та має намір вимагати компенсацію. У відповідь на це Міла Куніс із чоловіком Ештоном Кутчером записали веселе відео.

До речі, недавно актриса відвідала Україну, але була розчарована поїздкою. Власники будинку, в якому голлівудська зірка Міла Куніс проживала до 7 років, не пустили актрису навіть на подвір’я.

Ольга Куриленко

Актриса отримала широку популярність після ролі дівчини Бонда у фільмі «Квант милосердя». Ольга Куриленко народилася в Бердичеві, де жила до 13 років. Потім вона переїхала в Європу, а звідти в США. Актриса не шкодує про рішення виїхати з України, оскільки це дало можливість реалізувати себе. І, як бачимо, у неї це вийшло.

Мілла Йовович

Зірка «П’ятого елементу» народилася в Києві. Згодом її сім’я переїхала в Дніпро (на той момент – Дніпропетровськ), де Мілла ходила в дитячий садочок. Потім вони емігрували до Англії, а пізніше в США. Батьки майбутньої зірки працювали прислугою в будинку у знаменитого американського режисера Брайана де Пальми. Мабуть, це знайомство справило незабутнє враження на Мілу Йовович, і вона міцно пов’язала своє життя з кіно.

Сильвестр Сталлоне

Ще один одесит в нашому списку. Прабабуся актора родом з Південної Пальміри, а точніше – з Молдаванки. Вона була із заможної єврейської родини Лейбович, що володіє декількома ткацькими фабриками і квартирними будинками в самому центрі міста. Пізніше прабабуся разом з чоловіком емігрувала в США, але своє походження приховувала.

В середині 80-х мати Сильвестра Жаклін вирішила попри усе відшукати родичів в Україні. У цьому їй допоміг Михайло Горбачов, якому вона, як астролог, створила індивідуальний гороскоп. Сьогодні український родич сім’ї Сталлоне як і раніше живе в Одесі і успішно займається бізнесом.

Звичайно, це не весь список знаменитостей з українським корінням. До них можна додати голлівудську легенду Джек Паланс (Палагнюк – справжнє прізвище), Леонарда Німоя, більш відомого як містер Спок, і Лів Тайлер, дочка музиканта Стівена Тайлера з групи Aerosmith.

ІА "Вголос": НОВИНИ