Про це написав Федір Орищук у «Главкомі», опублікувавши список користувачів будинків у центрі, пишуть Наші гроші

Реабілітаційний центр «Конча-Заспа» має площу 15 га і знаходиться у елітному передмісті столиці Києва. В інтернеті про нього відсутня інформація, окремі дані можна знайти у реєстрі судових рішень. Згідно з ними, митники отримали у постійне користування цю ділянку на початку 2000-х. При цьому земля надавалась Київською міськрадою митній службі для будівництва бази відпочинку.

Однак територія перейшла на баланс Професійної спілки митних органів України (офіс останньої перебуває наразі у будівлі Центрального офісу ДФС).  Базу відпочинку назвали «Реабілітаційний центр «Конча-Заспа»» і з 2003 року її стали заселяти чиновники.

Станом на жовтень 2017 року до списку користувачів реабілітаційного центру «Конча-Заспа» увійшли три десятка осіб, серед яких відсторонений від посади голова ДФС Роман Насіров, екс-віце-спікер парламенту та колишній голова митної служби Ігор Калєтнік, колишній заступник Калєтніка Степан Дериволков, діючий народний депутат від групи «Відродження» Віталій Хомутиннік, дружина екс-міністра оборони Михайла Єжеля.

У списку також є довірена особа екс-спікера парламенту Володимира Рибака Лариса Атреп’єва, яка встигла привласнити будинок у сумнівний спосіб, а тепер претендує на землю.

П’ять років тому вона позичила Професійній спілці митних органів більше 1 млн грн. Профспілка віддати борг не змогла і, як свідчать судові матеріали, розрахувалась з позичальницею будинком у Конча-Заспі. Згодом за допомогою судів кредитор таки отримала будинок у власність. На цій підставі на початку Євромайдану вона звернулась до суду із наступною вимогою до Міндоходів та Київради: визнати право власності на ділянку під будинком (10 соток). У грудні 2013 року Голосіївський суд навіть задовольнив позов, однак після втечі команди Януковича апеляція скасувала рішення.

Києво-Святошинський суд Київської області 30 квітня 2013 року затвердив мирову угоду між Атреп`євою та Професійною спілкою працівників митних органів, якою визнано за нею право власності  на будинок площею 117 кв. м. на території реабілітаційного центру.

Серед інших осіб, які займають будинки на території медично-санаторного закладу, є багаторічний керівник департаменту організації митного контролю Сергій Сьомка (наразі звільнений), який з 2003 користується чи не найбільшим будинком на території реабілітаційного центру на 150 кв м, екс-заступник директора департаменту власної безпеки митної служби Сергій Коломацький, керівник профспілки митних органів Ігор Тимофєєв.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ