Російський бізнесмен Роман Абрамович розглядає можливість продажу лондонського «Челсі» на тлі проблем з британською візою і можливих наслідків американських санкцій.

Про це повідомляє Bloomberg.

При цьому видання стверджує, посилаючись на джерела, знайомі з ситуацією, що екс-губернатор Чукотки хотів би отримати за "Челсі" 3 млрд фунтів.

Раніше в цьому році росіянин найняв Нью-йоркський банк Raine Group LLC для консультування щодо можливого повного або часткового продажу "Челсі".

Видання називає Абрамовича, найбільш закритим російським мільярдером, який не давав інтерв'ю більше десяти років.

Купивши будинки в Аспені, Колорадо, на півдні Франції, Москві, Нью-Йорку, Сент-Бартс і Тель-Авіві, Абрамович майже постійно перебуває на одному з його реактивних літаків.

Він заплатив за 90 мільйонів фунтів стерлінгів за особняк поруч із російським посольством в Кенсінгтоні. У 2016 році розширив його до 20 000 квадратних метрів і додав новий підземний басейн. Він освічений, п'ять із його семи дітей, знаходяться переважно у Великобританії.

Зіткнувшись із візовими проблемами, Абрамович скасував свою візову заявку, полетів у Тель-Авів, де він володіє будинком в ексклюзивному районі Неве Цедек.

Протягом двох днів Абрамович отримав ізраїльський паспорт і право відвідати Великобританію на термін до шести місяців, безкоштовно.

Цей крок негайно зробив його найбагатшою людиною Ізраїлю. Наступного дня після того, як він покинув Ізраїль, "Челсі" оголосив, що ухвалив план на 1 млрд. фунтів стерлінгів для розширення стадіону клубу, посилаючись на "нинішній несприятливий інвестиційний клімат".

ІА "Вголос": НОВИНИ