[media=139819,139820,139821,139822] 

Про це заявив нардеп Ігор Луценко із посиланням на відповідь від Адміністрації Президента.

Луценко також оприлюднив копії паспортів Гедеона та відповідь АП.

Нардеп каже, що до комісії при Президентові України з питань громадянства не находили для розгляду матеріали щодо прийняття до громадянства України настоятеля каплиці.

Політик зазначив, що вже звернувся до Служби безпеки України з проханням відреагувати на цей факт.

Також нардеп заявляє, що радник Глави СБУ Юрій Тандіт напередодні нібито встав на захист Харона.

«Використовуючи свій службовий статус, (Тандіт, – ред.) організував виготовлення та розміщення на одному з центральних телеканалів пропагандистського матеріалу, в якому в позитивному ключі висвітлювалася постать Харона, схвально давалися оцінки його діяльності на території Національного музею історії України тощо. Словом, силами СБУ було організовано інформаційну спецоперацію прикриття для підривної місії громадянина Росії Харона в столиці України», – каже Луценко.

Як відомо, каплиця УПЦ МП, яку звели біля фундаменту Десятинної церкви в Києві, є незаконною і належить Національному музею історії України. Каплицю збудували в 2005 році. Попри відсутність дозвільних документів, «монастир» понад 10 років функціонує на території історичної пам'ятки.

Додамо, що із цією незаконною московською забудовою вже протягом тривалого часу борються націоналісти.

3 лютого вранці понад дві сотні протестувальників прийшли до Національного музею історії України із вимогою знесення каплиці УПЦ Московського патріархату, яку побудували біля фундаменту Десятинної церкви. 

25 січня націоналісти організацій «С-14», «Традиції і порядок» та «Сокіл» демонтували інформаційний борд храму. Активісти пояснюють свої дій тим, що УПЦ МП не мала права щось будувати на цій землі. 

УПЦ МП називає цю споруду Володимиро-Ольгинським храмом свого Десятинного чоловічого монастиря.

27 січня Шевченківський райсуд Києва заарештував на 2 місяці з альтернативою застави двох підозрюваних у спробі підпалити цю будівлю.

ІА "Вголос": НОВИНИ