[media=152247,152248] 

Про це сьогодні, 12 липня, розповіли під час прес-конференції з нагоди прем'єри фільму «Король Данило», передає кореспондент «Вголосу».

«Над фільмом ми працюємо вже майже 4 місяці. Ідея стрічки – показати  короля Данила як людину, вказати його роль в історії та загалом розповісти про образ героя, - зазначив режисер фільму Тарас Химич. – Зокрема, показати його як людину молоду, сильну, хитру та амбітну, що здатна приймати неординарні рішення та досягати цілі. Особу, обдаровану у політичному та войовничому плані. Тому ми не акцентуємо 100% на історичній складовій, а більше на характері».

Виконавцем головної ролі фільму «Король Данило» є актор Олександр Алєксєєв. Автором першого саундтреку з назвою «Навіки» - Андрій Підлужний.  Він зазначив, що пісню написав не спеціально для фільму. Також додав, що до стрічки у подальшому  залучатимуть й іноземних акторів. Обіцяє: «Фільм здивує. Це буде щось нове, не те, чого ви очікуєте від стрічки зараз».

Зйомки триватимуть як і на відкритих локаціях, так і у спеціально облаштованій студії-містечку. Використовуватимуть і комп'ютерну графіку. В одному кадрі будуть задіяні максимально близько 50 осіб.

Загалом головних дійових осіб фільму є 37. Головні локації стрічки – Львів, Київ, Галич, Чернігів та інші міста України. У Львові, зокрема залучать до зйомок оборонні мури, Покровську церкву та інші об'єкти.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ