Про це повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час робочого візиту в Львівську область, передає кореспондент Вголосу.

Наталія Королевська розповіла, що цьогоріч вдалося створити 107 будинків сімейного типу, і це найбільша кількість за роки незалежності.

«Ми ставимо собі завдання, щоб до 2020 року в Україні всі діти, які не мають батьків, виховувались у будинках сімейних форм. На наступний рік ми запланували відкриття 300 будинків сімейного типу, – це спільний проект із органами місцевого самоврядування та інвестиційних програм, а також сподіваємось на підтримку держбюджету. Таким  чином до кінця 2014 року в нас вже буде більше тисячі сімейних будинків і ми зможемо всіх дітей, які осиротіють відправляти у сімейні форми виховання», – розповіла міністр.

Вона додала, що попри намагання влади перевести дітей-сиріт у будинки сімейного типу наразі ще 16 тисяч дітей живуть в інтернатах.

Як писав Вголос, сьогодні Наталія Королевська відкрила в Львівському геріатричному пансіонаті спортивно-реабілітаційний центр.

ІА "Вголос": НОВИНИ