Про це Президент України Петро Порошенко сказав у Сент-Джуліансе на Мальті за підсумками участі у саміті ЄНП, пише «Інтерфакс-Україна».

«За результатами зустрічі з Жан-Клодом Юнкером (глава Єврокомісії, - ред.) і єврокомісарами мені дуже приємно повідомити вам новину, що наступного тижня з 3 по 7 квітня на рахунку України повинен нарешті вступити транш у розмірі 600 млн євро макрофінансової допомоги», - зазначив гарант.

Водночас, за його словами, у понеділок, 3 квітня, відбудеться засідання правління Міжнародного валютного фонду (МВФ), під час якого ухвалять рішення про надання Україні траншу 1 млрд доларів.

Зазначимо, сьогодні Єврокомісія від імені ЄС ухвалила рішення про надання Україні другого траншу макрофінансової допомоги, сума якого становить 600 млн євро. Унаслідок цієї виплати загальна макроекономічна допомога, яку ЄС надає Україні з 2014 року, досягне 2,81 млрд євро, що, як зазначили в ЄК, є найбільшою макрофінансової допомогою, яку ЄС коли-небудь надавав країні, яка не є її членом.

За програмою макрофінансової допомоги Україні вже представлено близько 3 млрд євро. Зараз проходить другий етап, який дозволить виділити 600 млн євро. Це стало можливим завдяки тому, що уряд вніс у Верховну Раду законопроект про скасування заборони експорту необроблених лісоматеріалів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ