[media=144345,144346,144347,144348] 

Унікальний клімат зробив Галапагоські острови притулком для тварин й рослин, яких немає більше ніде на Землі. Тут, поряд з активними вулканами, збереглись дивовижні види, 95% з яких навіть старші за людей. Серед таких: морські ігуани, гігантські черепахи, баклани, які не літають, та різні птахи.

Вважається, що саме природа Галапагосу допомогла Чарльзу Дарвіну відкрити еволюційну теорію. Він провів тут певний час і помітив, що на кожному острові архіпелагу сформувалась своя унікальна фауна та флора. Це пов'язано з тим, що тут протікають аж три океанічні течії, – пише ТСН із посиланням на National Geographic.

Найцікавіше для відвідувачів – відсутність страху і навіть цікавість, з якою тварини зазвичай ставляться до людей на Галапагоських островах. Мандрівники можуть підходити до них так близько, як більше ніде у світі. І хоча острови є живою лабораторією еволюційних змін, їхні екосистеми залишилися незмінними протягом тисяч років.

2007-го року через велику кількість відвідувачів, надмірний вилов риби та завезення нехарактерних видів природа Галапагоських островів могла бути безповоротно знищена. Але, завдяки втручанню ЮНЕСКО, 2010-го року ситуація нормалізувалась. Тепер на кожен з островів може приїжджати обмежена кількість туристів.

Найбільше відпочивальників на Галапагосі від середини червня до вересня і знову від середини грудня до січня. В інший час відвідувачів значно менше через мінливий клімат регіону – спекотна погода може змінюватись затяжними зливами. Проте навіть в цей період тут можна побачити багато цікавого.

Мандрівники приїздять на Галапагос переважно в кілька міст, а вже з них роблять вилазки, щоб побачити унікальних тварин та природу. Експерти розповідають, що найкраще мандрувати між островами човном. Так, можна найбільше наближатись до місць проживання екзотичних тварин.

На островах є два аеропорти: Бальтра і Сан-Крістобаль, які обслуговуються регулярними рейсами з материкових міст Кіто і Гуаякіль. Галапагос розташований за тисячу кілометрів від берегів Південної Америки.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ