Командувач Об'єднаного командування сил НАТО в Європі адмірал Джеймс Фогго заявив про «стурбованість» у зв'язку з посиленням РФ свого підводного флоту, що створює дисбаланс на європейському театрі воєнних дій.

Заяву Фогго процитував центральний американський телеканал новин CNN, передає Укрінформ.

"У них (в Росії – ред.) є ресурси, які змушують мене бути пильним, занепокоєним. Частина з них стосується підводної сфери", - заявив американський високопоставлений адмірал під час виступу в п'ятницю в аналітичному центрі "Атлантична рада".

Зокрема, Фогго зауважив, що хоча російський надводний флот, в тому числі її застарілий авіаносець, не становить великої загрози, флот підводних човнів Росії і її крилаті ракети викликають стурбованість.

"Ми були свідками створення нових класів підводних човнів і кораблів. Я більше занепокоєний протистоянню підводним човнам", - зазначив Фогго.

У цьому зв'язку він згадав про будівництво підводних човнів нового класу "Долгорукий", а також "Северодвинськ" та гібридних кораблів типу "Кіло", оснащені ракетами "Калібр". Що стосується останніх, американський адмірал заявив, що з таким озброєнням росіяни можуть поцілити "будь-яку столицю Європи" з Чорного або Середземного моря.

"Це викликає у мене занепокоєння, і це стосується моїх партнерів та друзів в НАТО", - зауважив американський адмірал.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ