Про це після зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО Александром Вершбоу та генеральним секретарем парламентської асамблеї НАТО Девідом Хоббсом повідомив президент Світового конгресу українців Євген Чолій на сайті СКУ.

«Зустрічі були дуже конструктивними. Високопосадовці НАТО запевнили мене у своїй підтримці захисту територіальної цілісності України», – сказав Чолій.

В офісі СКУ додали, що основною темою зустрічей стало обговорення важливості захисту територіальної цілісності України.

«Під час зустрічі президент СКУ наголосив на геополітичних наслідках гібридної війни, що веде президент РФ Володимир Путін проти України, та серйозних загрозах, що створює ця агресія для світової безпеки», – розповіли у СКУ.

На переконання Чолія, якщо міжнародному співтовариству не вдасться зупинити Путіна в Україні – він захоплюватиме й інші землі.

«Відмова міжнародного співтовариства від допомоги Україні у примусі Росії до виведення своїх військ з Донбасу та поверненні Криму заохотить президента РФ надалі загрожувати миру та безпеці інших регіонів Європи та світу», – зазначили в Конгресі.

Окрім того, під час зустрічі йшлося і про гуманітарну допомогу, яку СКУ надає Україні, зокрема проект «Захист патріотів», що вже забезпечив індивідуальними аптечками натовського зразка більше ніж 21 тис. українських захисників.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ