Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу НБУ на рішення судів першої й апеляційної інстанцій, згідно з якими були розірвані договори іпотеки між НБУ і ТОВ «Скорзонера», на підставі яких компанія виступила майновим поручителем боргових зобов'язань «ПриватБанку» за кредитами рефінансування.

«У вівіторок Верховний Суд розглянув касаційну скаргу Національного банку України на рішення судів першої та апеляційної інстанцій, згідно з якими були розірвані договори іпотеки між НБУ і ТОВ »Скорзонера«(»Буковель«)», — повідомили агенції «Інтерфакс-Україна» у прес-службі регулятора.

«За результатами розгляду Верховний суд скасував рішення попередніх інстанцій та ухвалив нове, згідно з яким відмовив у позовних вимогах ТОВ »Скорзонера«, — зазначили в НБУ.

Згідно з повідомленням, НБУ вважає таке рішення Верховного Суду одним із прикладів забезпечення принципу верховенства права в сучасних умовах реформування правосуддя в Україні й очікує, що в подальшому суди враховуватимуть правову позицію Верховного Суду у таких суперечках.

Згідно з даними Держреєстру прав на нерухоме майно, предметами іпотеки є майно за адресою м Яремче, с. Поляниця (Івано-Франківська обл.), де розташований гірськолижний курорт »Буковель«.

За даними Держреєстру юросіб, кінцевими бенефіціари ТОВ »Скорзонера« є Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Гірськолижний комплекс »Буковель« був узятий на баланс »ПриватБанку" під час націоналізації.

Як писав «Вголос», у травні Апеляційний господарський суд Києва відхилив скаргу Національного банку України (НБУ) і залишив чинним рішення Господарського суду Києва від 21 лютого, яким суд задовольнив позов ТОВ "Скорзонера" (кінцеві бенефіціари — Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов) до центробанку і розірвав кілька іпотечних договорів на майно гірськолижного курорту "Буковель".

ІА "Вголос": НОВИНИ