Про це сказав заступник голови Національного банку України Олег Чурій, повідомляє прес-служба НБУ.

«Національний банк пристально слідкує за ситуацією на валютному ринку і не допустить розгортання кризових явищ на валютному ринку. Ми маємо достатньо інструментів для згладжування надмірних коливань курсу гривні, спровокованих тимчасовими факторами»,- сказав Чурій.

НБУ протягом року поповнював міжнародні резерви, щоб наростити свої потужності для заспокоєння валютного ринку в періоди посиленої волатильності.

«Чиста купівля валюти Національним банком під час валютних аукціонів та інтервенцій з початку року становила 1,7 млрд дол. США. В результаті, обсяг міжнародних резервів сьогодні становить 15.4 млрд дол. США. Цього достатньо і для продажу валюти під час інтервенцій, і для виконання зобов’язань уряду та НБУ», - наголосив Чурій.

У НБУ зазначають, що сьогодні, 20 грудня, у відповідь на появу дисбалансів на міжбанківському валютному ринку, які справляли девальваційний тиск на курс гривні, проведено аукціон з продажу іноземної валюти.

«Під час цієї валютної інтервенції ми задовольнили заявки учасників ринку на 28,4 млн дол. США. Загальний обсяг поданих заявок становив 37,9 млн дол. США, тобто ми задовольнили 62% заявок за мінімальним курсом аукціону. Курс відсікання становив 26,45 гривень за долар США. За результатами аукціону максимальний курс становив 26,50 гривень за долар США, мінімальний курс - 26,45 гривень за долар США, середньозважений курс - 26,46 гривень за долар США», - наголосив Чурій.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ