Про це йдеться в проекті рішення, яке він подав 16 червня 2017 року до обласної ради, - інформує прес-служба ЛОО ВО «Свобода».  

Зокрема, депутат пропонує збільшити видатки на допомогу ветеранам УПА на 973,5 тисячі гривень, а на допомогу політв’язням – на 5 млн 545 тисяч гривень. За ці кошти ветерани й політв’язні зможуть отримати по 500 гривень до річниці УПА.

«З нагоди відзначення у 2017 році 75-річчя від створення Української Повстанської Армії – єдиного військового формування, яке в роки Другої світової війни та повоєнний період відкрито боролось за незалежність України, з огляду на важку економічну ситуацію в державі, а також похилий вік та незадовільний матеріальний стан ветеранів УПА, пропоную збільшити на 973,5 тис. грн обсяг видатків за загальним фондом обласного бюджету на виплату адресної грошової допомоги ветеранам Української Повстанської Армії, вдовам (вдівцям) політв’язнів і вдовам (вдівцям) ветеранів Української Повстанської Армії за рахунок перевиконання надходжень до обласного бюджету. Також пропоную збільшити на 5 млн 548,5 тис. грн обсяг видатків на надання одноразової адресної допомоги реабілітованим за статтею 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та потерпілим від політичних репресій», - йдеться в документі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ