Про це заявив 10 жовтня 2017 року на сесії Львівської облради голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич, – передає прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

За його словами, при підготовці рішення не враховано думку громад, а також приховується інформація про комунальні об'єкти, які виставляються на приватизацію.

«Ми не підтримуємо цей проект рішення з кількох причин. По-перше, під час розгляду ми так і не отримали достатньо матеріалів та аргументів на користь приватизації цих об'єктів як способом аукціону, так і способом викупу. Немає фото об'єктів, які виставляють на приватизацію. По-друге, невідомо, чи для об'єктів, які приватизуватимуть способом викупу, було здійснене орендарем покращення приміщення на 25%, як це передбачено законодавством. Нас дуже турбує, що обласна рада не питає думки територіальної громади,  на території якої розташовано об'єкти, – можливо, громада має якесь інше бачення використання об'єкту.

Приміщення на Залізничній, 16 є дуже типовим прикладом непрозорості – там і конкурс проводився, пізніше договір не було укладено, тепер виставляють на аукціон, а перед тим вигнали з приміщення поважні громадські організації.

Вдруге на приватизацію виставляється приміщення фтизіопульмонологічної лікарні по вулиці Личаківській, 233 у м. Львові. Можливо, це пояснюється тим, що так поспішали приватизувати, що забули належно оформити усі документи», – зазначив Олег Панькевич.

Депутат-свободівець Михайло Нискогуз запропонував раді звернутися до Великомостівської міської ради Сокальського району щодо використання комунального об'єкту на вулиці Шевченка, 71.

«У переліку об'єктів, які підлягають приватизації способом аукціону, є комунальний об'єкт на вул. Шевченка, 71 у м. Великі Мости Сокальського району. На наш погляд, перед виставлення на приватизацію цього об'єкта потрібно врахувати думку територіальної громади. Окрім того, 29 жовтня відбудуться вибори до Великомостівської ОТГ. Можливо, справді це приміщення знадобиться об'єднаній громаді», – наголосив Михайло Нискогуз.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ