Про це на своїй сторінці у Facebook написав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Як відомо, шість днів тому вільні профспілки залізничників розпочали безстрокову акцію пікетування головного офісу «Укрзалізниці», а 20 червня їх підтримали колеги з Кременчука і Знам’янки, які не випустили з депо весь локомотивний парк у зв'язку з його непридатністю до експлуатації.

При цьому, в 2016 році ПАТ «Укрзалізниця» отримала більше 300 млн гривень прибутку, правлінню виплачено більше 19 млн гривень винагороди.

«Українська залізниця» як природна монополія у царині залізничних перевезень має перебувати в державній власності, її діяльність має бути соціально спрямованою», - написав Олег Тягнибок.

 

Додамо, сьогодні 20 червня, у У Кременчуку працівники локомотивного депо оголосили «італійський страйк».  Страйк полягає в тому, що залізничники виконують свої обов'язки, неухильно дотримуючись усіх норм і правил, передбачених посадовими інструкціями. Оскільки 99% локомотивів у депо «Кременчук» відпрацювали свій ресурс, а отже несправні й давно потребують ремонту, то машиністи, які прийшли сьогодні на роботу, відмовляються їх приймати й возити ними пасажирів та вантажі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ