У цьогорічному бюджеті Львівської області знижено видатки на окремі обласні програми, зокрема, в галузі соціального захисту, освіти та культури.

Про це заявила 11 грудня 2018 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Ольга Шайдулліна.

За її словами, фракція не голосує за проект бюджету Львівщини на 2019 рік, запропонований владою, як антисоціальний, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«Влада підвищує видатки на органи управління наполовину, і водночас на окремі програми, зокрема, соціальні, культурні та спортивні, зростання становить 1...9 %, або взагалі зменшується їхнє фінансування. Скажімо, на соціальний захист населення — на утримання підвідомчих установ, реалізацію програм і заходів (а це 21 заклад, де зайнято 1 300 працівників) видатки 2019 року зменшуються на 6,6 %, порівняно з 2018-м», — наголосила депутат.

Вона навела ще приклади показників у сфері соціального захисту.

«Скажімо, сума допомоги політв’язням і репресованим залишилася на минулорічному рівні, сума на одноразову матеріальну допомогу соціально незахищеним — така ж, як і торік.

Зріс розрив між найвищою зарплатою та найнижчою. Співвідношення номінальної заробітної плати в області (у сфері державного управління — це 12 140 грн.) та найменшої в області (у охороні здоров’я та сфері надання соціальної допомоги — 5 303 грн.) становить 2,3 разу», — зазначила Ольга Шайдулліна.

ІА "Вголос": НОВИНИ