Проект рішення стосовно цього зареєстрував 12 вересня 2017 року голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації політ-сили.  

За його словами, цьогорічний план надходжень від приватизації виконано усього на 18,3 відсотка, відповідно – не наповнюється бюджет розвитку.

«До фракції звернулися активісти ГО «Громада та ініціатива», які стурбовані, що станом на вересень 2017 року від приватизації до обласного бюджету надійшло всього 13,7 млн грн, що становить 18,3 % від запланованого показника на 2017 рік. Такі темпи наповнення бюджету розвитку є загрозливими, адже його коштом має бути профінансовано 77 об`єктів на суму 78,9 млн грн.», – зазначає депутат.

Окрім того, як стверджує ГО «Громада та ініціатива», рішення органів місцевого самоврядування щодо продажу комунального майна супроводжується високими корупційними ризиками. Водночас депутатський корпус обласної ради не має контролю за визначенням оцінки комунального майна. З метою усунення корупційних ризиків ГО «Громада та ініціатива» пропонує затверджувати оцінку комунального майна публічно на сесії обласної ради.  

У проекті рішення фракція, зокрема, пропонує оцінити роботу управління майном спільної власності обласної ради щодо приватизації об’єктів; вносити об’єкти до приватизаційного переліку з урахуванням результатів громадських обговорень та висновків органів місцевого самоврядування; затверджувати оцінку комунального майна на сесії обласної ради; підготувати до розгляду наступної сесії проект положення про порядок приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад Львівської області. 

ІА "Вголос": НОВИНИ