Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич вимагає від обласної влади та правоохоронних органів з’ясувати ситуацію із організацією вечірки в Підгорецькому замку.

Про це йдеться в його депутатському зверненні до голів Львівської облради та облдержадміністрації, а також Національної поліції у Львівській області, передає прес-служба партії.

Як зазначає депутат, до нього звернулася ГО «Громада та ініціатива», обурена проведенням масового заходу в видатній пам’ятці архітектури XVII століття - Підгорецькому замку.

«У ніч на 4 листопада 2018 року одна з туристичних агенцій за домовленістю з дирекцією Львівської національної галереї мистецтв готувалася провести у замку вечірку до Геловіну з алкоголем, танцями та світловими ефектами. Очевидно, домовленість була комерційною – як свідчать анонси в соцмережах, квитки продавали за ціною 666 гривень.

Громадськість обурена, що захід дозволили проводити в унікальному Підгорецькому замку, який перебуває в аварійному стані і тривалий час був закритий для відвідувачів.     

Окрім того, як стало відомо зі ЗМІ, цього ж дня на захід не було допущено знімальну групу  телеканалу НТА, яка мала намір зробити сюжет.

Як йдеться на офіційному веб-сайті Львівської національної галереї мистецтв, у приміщенні замку здійснювався монтаж обладнання та декорацій для проведення заходу, проте за запевненням дирекції галереї мистецтв вечірка не відбулася через запізнення гостей на кілька годин», - йдеться у зверненні.

Олег Панькевич вимагає перевірити законність угоди про проведення розважального заходу в пам’ятці архітектури XVII століття Підгорецькому замку; з’ясувати законність дій працівників Львівської національної галереї мистецтв стосовно представників ЗМІ на предмет перешкоджання професійній діяльності (стаття 171 КК України); у разі виявлення порушень встановити винних та притягнути їх до відповідальності.

ІА "Вголос": НОВИНИ