Сьогодні голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич зареєстрував у раді проект рішення стосовно газових тарифів.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Націоналіст пропонує ухвалити звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України з вимогою скасування підвищення ціни на газ для населення.   

У зверненні, зокрема, йдеться:

«Ми вважаємо рішення уряду від 19 жовтня 2018 року про підвищення ціни на газ для населення неприпустимим: воно порушує конституційні права громадян України на доступні житлово-комунальні послуги для всіх споживачів і нехтує їхнім конституційним правом на гідний рівень життя.

Більше того, переконані, що боргова політика уряду є неефективною, шкодить національним інтересам і вітчизняній економіці. Наголошуємо, що внутрішні резерви України за умови їхнього ефективного використання та викорінення корупції дадуть змогу забезпечити економічну незалежність держави, зокрема, енергетичну», — йдеться в проекті звернення.

Автори звернення вимагають від Президента України та Кабінету Міністрів України виконати конституційний обов’язок перед власними громадянами та вжити невідкладних заходів для скасування рішення уряду про підвищення ціни на газ для населення.

Нагадаємо, що раніше фракція ВО «Свобода» у Львівській обласній раді в повному складі подала до ради підписи за скликання позачергової сесії з вимогою скасувати підвищення ціни на газ. Також голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич звернувся з листами до голів фракцій та груп Львівської обласної ради, в яких закликав їх долучитися до ініціативи скликання XVIII позачергової виїзної сесії Львівської обласної ради в Києві, біля будинку уряду.

Раніше повідомлялось, що на сьогоднішній день Україна накопичила у підземних сховищах газу (ПСГ) достатні обсяги газу для стабільного проходження опалювального сезону.

ІА "Вголос": НОВИНИ