На Львівщині під час сесії Бродівської районної ради депутати проголосували про призупинення навчального процесу, тобто фактично закриття двох початкових шкіл району – у селах Клекотів та Дубина.  Категорично проти такого рішення виступила фракція ВО «Свобода».

Про це повідомляє прес-служба партії.

Як заявив голова фракції ВО «Свобода» у Бродівській районній раді Володимир Чехут, районний відділ освіти застосовує нову  схему для закриття шкіл.

«Наприклад, у Дубині перед початком навчального року звільнено завідувачку та вчительку, батьки були змушені відправляти дітей в іншу школу. А коли нема учнів – чиновники мають підстави для призупинення навчального процесу», - наголосив свободівець.

Він також нагадав про тиск на батьків школярів та працівників шкіл з метою проведення так званої оптимізації. Також зазначив, що в закритті Дубинівської школи винні начальник відділу освіти РДА Микола Сторожук та директорка Дуб’євської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Надія Прихідько.

Нагадаємо, що 30 серпня 2018 року на сесії Бродівської районної ради свободівці виступили категорично проти призупинення навчання в Клекотівській школі. Відтак рішення на набрало достатньої кількості голосів депутатів і не було ухвалене.

У Бродівському районі планується закриття десятка шкіл. Зокрема, йдеться про призупинення навчально-виховного процесу в Батьківській, Клекотівській, Гаї-Смоленській, Микитівській, Салашанській, філії ОЗ Літовищанської та Стиборівській загальноосвітніх школах 1 ступеня – тобто школи фактично закривають. Планується пониження ступенів Шнирівської ЗОШ 1-3 ступеня, Пониквянської ЗОШ 1-3 ступеня, Маркопільського НВК «Загальноосвітня школа 1-3 ступеня-дошкільний навчальний заклад» та Корсівської ЗОШ 1-2 ступеня.

ІА "Вголос": НОВИНИ