У вівторок, 22 січня, розпочався з'їзд  ВО «Свобода», на якому висунуть кандидата на посаду Президента України від націоналістичних сил.

Партійний з'їзд розпочався з гімну України та молитви.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок зачитав поіменно всіх, хто загинув під час Революції гідності та російсько-української війни.

На з'їзді, окрім членів партії ВО «Свобода» присутні також видавці та письменники брати Капранови, дитяча письменниця Лариса Ніцой, лідер гурту «Кому вниз» Андрій Середа, перший генпрокурор України Віктор Шишкін, письменник Михайло Слабошпицький, директор Інституту української мови Павло Гриценко, голова ОУН Богдан Червак та інші.

Як уже писав “Вголос”, під час Маршу слави УПА в Києві 14 жовтня лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок відмовився від участі в президентських виборах, а натомість запропонував висунути єдиним кандидатом від усіх націоналістичних сил колишнього віце-спікера ВРУ Руслана Кошулинського.

Політтехнолог Тарас Загородній наголосив, що відмова Дмитра Яроша, найбільш рейтингового політика-націоналіста після Олега Тягнибока, йти в Президенти, і його підтримка Руслана Кошулинського гарантувала те, що тепер як єдиного кандидата від націоналістів суспільство сприйме лише Кошулинського.

ІА "Вголос": НОВИНИ