Про це йдеться в проекті звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України, яке 6 листопада 2018 року націоналіст подав до ради.

За словами Олега Панькевича, депутати мають відгукнутися на звернення учасників круглого столу «Християнське виховання та інституція сім’ї: як вберегти від загроз»,  який відбувся 22 жовтня 2018 року у Львівській обласній раді.

У проекті звернення, який пропонують свободівці, зокрема, йдеться, що донині влада так і не визначилася з державною стратегією розвитку та підтримки сім’ї.

«Така стратегія, на нашу думку, повинна базуватися на традиційних для України духовно-моральних християнських цінностях і природному розумінні сім’ї як законного союзу чоловіка й жінки, які народжують та виховують дітей. …Держава з незрозумілих причин надає пріоритетну увагу лише штучно створеній проблемі так званої дискримінації людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією», - йдеться в документі.

Націоналісти пропонують зберегти чинну редакцію статті 51 Конституції України, у якій декларується, що шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка та жінки;  припинити спроби ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульську конвенцію); заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «гей-парадів», «фестивалів квір-культури» тощо. Ухвалити Закон України «Про заборону пропаганди гомосексуалізму» та інше.

Нагадаємо, 25 жовтня 2018 року на сесії Львівської обласної ради більшість депутатів не підтримали звернення про захист інституції сім’ї, яке ініціювала фракція ВО «Свобода». За цю ініціативу проголосував лише 31 депутат.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ