Як написав на свої сторінці у Facebook нардеп від «Опоблоку» Олександр Вілкул, концерт організували його фонд і деякі місцеві депутати.

«Радикали зірвали мирний захід. Бойовики у балаклавах і масках атакували концерт, на якому були присутні 65 осіб похилого віку, які пережили блокаду та зараз проживають в Дніпрі. Всі ці люди є старшими за 80 років. Багато з них перенесли в житті інсульти та інфаркти. Заблокованими в будівлі виявилися також діти з творчого колективу, які підготували для людей похилого віку концертну програму», – зазначив політик.

Як зазначив Вілкул, усі імена нападників відомі, відтак він звернувся до правоохоронців, щоб ті «зробили свою роботу».

Водночас, на своїй сторінці у Facebook відповідальність за зрив концерту взяла на себе організація С14.

«Завітали до «Опоблоку», аби дізнатись їхню думку за Крути, запропонувати вшанувати полеглих хвилиною мовчання та заспівати гімн. У коридорі до нас підійшли члени «Опозиційного блоку» Сергій Суханов та Наталія Начар'ян, які почали словесну перепалку. Цей захід став для нас прикладом того, як «Оппоблок» маніпулює громадською думкою за рахунок значних для України дат», – повідомляють активісти.

Як повідомив виданню «Інформатор» речник патрульної поліції Дніпропетровської області Павло Карманов, на місце інциденту виїхали правоохоронці для з'ясування обставин.

«Правоохоронці обшукали членів організації, однак заборонених предметів у активістів не виявили. Усі присутні поводилися адекватно. Слідчо-оперативна група зібрала в учасників конфлікту пояснення», – зауважив він.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ