Про це йдеться на сайті партії.

Націоналісти вимагатимуть недопущення надання чинності антиукраїнським змінам до законодавства Польщі.

Одночасні акції відбудуться в Києві (вул. Ярославів Вал, 12), Вінниці (вул. Оводова, 51), Львові (вул. Івана Франка, 110), Луцьку (вул. Дубнівська, 22-Б), Одесі (вул. Успенська, 2/1) та Харкові (вул. Алчевських, 16).

Початок ‒ о 14:00.

Як писав «Вголос»,  26 січня Сейм Польщі ухвалив закон про зміни до закону про Інститут національної пам’яті. Законопроект складається з двох частин.

Відповідно до першої, до відповідальності притягуватимуть усіх, хто заперечує, підтримує або пропагує злочинні, на думку поляків, дії ОУН та УПА. Закон стосується визначення «злочинів» українських націоналістів та українських організацій, які «співпрацювали з Третім рейхом».

У другій групі змін йдеться про кримінальну відповідальність осіб, які очорнюють роль Польщі в Другій світовій війні, скажімо, пишуть про «польські табори смерті». 

Тривалий час поляки боролися проти використання фраз на кшталт «польські табори смерті», які означають, що Польща, хоча б частково, відповідає за табори, де мільйони людей, здебільшого євреїв, були вбиті нацистською Німеччиною. Табори були побудовані та експлуатувалися нацистами після вторгнення до Польщі у 1939 році.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ