[media=142178,142179,142180,142181,142182,142183,142184,142185,142186] 

Про це з місця події повідомляє кореспондент «Вголосу».

Учасники пікету ВО «Свобода», ГО «Сокіл», «Правий сектор» та «Нацкорпус» вимагають від мера Львова Андрія Садового дозволити у місті використовувати червоно-чорний стяг.

Як повідомляє кореспондент «Вголосу», націоналісти розгорнули перед приміщенням Ратуші великий червоно-чорний стяг.

Учасники пікету також вимагатимуть, аби питання про дозвіл на використання у Львові червоно-чорного прапора депутати на сьогоднішній сесії розглянули у першу чергу.

Перед пікетувальниками виступили керівники націоналістичних сил Любомир Мельничук, Тарас Хаммер та Святослав Сірий.

Націоналісти наголосили, що їхня акція є мирною. Але якщо Садовий не дослухається до їх вимог, то вони діятимуть «всіма доступними політичними і не політичними методами».

Також націоналісти заявили, що вони готові кожному депутату роз'яснити, чому бандерівський стяг є таким важливим для національно-визвольних українських змагань.

Учасники мітингу закликали депутатів не зганьбитися вдруге, адже Львів став єдиним містом, де відмовилися використовувати червоно-чорний стяг.

За словами кореспондента «Вголосу», приміщення Ратуші традиційно охороняють кілька десятків правоохоронців. Здебільшого – це працівники Головного управління Національної поліції у Львівській області.

У Ратушу традиційно пропускають лише за перепустками.

Нагадаємо, на сьогоднішній сесії Львівської міської ради повторно зареєстровано ухвалу, яка дозволяє використовувати у місті червоно-чорний прапор.

Як писав «Вголос», Львівську міську раду сьогодні, 22 березня, пікетуватимуть представники націоналістичних сил ВО «Свобода», ГО «Сокіл», «Правий сектор» та «Нацкорпус». Вони вимагають від мера Львова Андія Садового дозволити у місті використовувати червоно-чорний стяг.

Також націоналісти встановили перед Ратушею стовп ганьби, на якому опинились Андрій Садовий та Анатолій Гриценко.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ