«Сьогодні Парламент перебуває в абсолютно нелегітимному стані. Ми розуміємо, що Рада цього скликання себе повністю політично вичерпала. Тому ми, народні депутати від ВО «Свобода», як і вся наша політична сила, підтримуємо вимоги, які оголошують зараз мітингувальники під стінами Верховної Ради. Ми підтримуємо впровадження нового виборчого законодавства і скасування депутатської недоторканності. Нагадаю, що свободівці завжди послідовно виступали за це питання. Попри те, для нас очевидно, що це необхідні, але недостатні умови. Цим реальна велика політична реформа обмежуватися не може», – виголосив під час брифінгу у ВРУ нардеп Андрій Іллєнко.

За словами свободівця, в Україні, перш за все, слід провести деолігархізацію. 

«Уже три роки в Парламенті лежать зареєстровані свободівцями законопроекти про деофшоризацію, демонополізацію нашої економіки, встановлення воєнного податку на олігархів. Ми пропонуємо справді знищити олігархів – основу корупції», – заявив Іллєнко.

Відповідно до позиції націоналістів, чинна влада повинна ухвалити іще низку змін, а саме:

- прийняти закони про імпічмент Президенту та тимчасові слідчі комісії;
- провести реальну люстрацію, як докорінне очищення влади;
- ухвалити закон про дієву процедуру відкликання депутатів і чиновників. 
- впровадити виборність суддів і можливість їхнього 
- скасувати можливість внесення грошової застави для корупціонерів
- заборонити платну політичну рекламу на виборах. 

«От коли ці всі пункти будуть виконаними – зможемо говорити про здійснення справжньої повномасштабної політичної реформи, – наголосив Іллєнко. – Але треба розуміти, що цей нелегітимний, безкоаліційний Парламент на це не здатен. Тому він повинен зробити тільки одне: ухвалити вимоги, яких хочуть люди на вулиці, прийняти новий виборчий закон і йти на дострокові вибори. Щоб нарешті український народ зміг законним чином обрати адекватних управлінців, які не здаватимуть країну Кремлю і не захищатимуть інтересів олігархів».

Нагадаємо, вранці 17 жовтня на площі навпроти Верховної Ради зібрався кількатисячний мітинг з вимогами скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду та виборчої реформи.

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ