На відміну від попередніх очільників обласного центру, свободівці вже вдруге звітують перед громадою у публічній, відкритій площині. Ба більше, аналогічні звіти щороку традиційно відбуваються по всій області в населених пунктах, де націоналісти одержали представників у органах місцевого самоврядування різного представництва.

"Кадровий потенціал, який запропонувало Всеукраїнське об'єднання "Свобода" на місцях, отриманий вотум громадської довіри, підтверджує своєю роботою, предметним результатом та конкретними досягненнями. Пишаюсь, що станом на сьогодні і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, і очільники Тернополя Сергій Надал та Хмельницька  Олександр Симчишин входять до числа найпрогресивніших міських голів України. Щоразу, приїжджаючи до Івано-Франківська, неозброєним оком помічаю позитивні зміни, які відбуваються в місті, й сьогоднішнє спілкування з громадою лише підтверджує високу оцінку роботи свободівців", – зазначив Олег Тягнибок.

Голова ВО "Свобода" високо оцінив і роботу голови Івано-Франківської обласної ради свободівця Олександра Сича, який нині єдиний, хто з націоналістів очолює найвищий представницький орган краю в державі. Олег Тягнибок відзначив, що саме завдяки послідовній позиції свободівців, Прикарпаттю вдається досягати непоганих результатів порівняно з іншими регіонами, спрямовуючи при цьому чималий фінансовий ресурс на розвиток соціально-економічної царини.

"Сьогодні ми спостерігаємо повний крах центральної влади – тих, хто має взяти всю повноту відповідальності за стан справ у внутрішній і зовнішній політиці. Це і Президент зі своєю адміністрацією, і так звана нелегітимна парламентська більшість, і уряд, який ця більшість обрала, і її представники на місцях. Аналізуючи проект Державного бюджету на 2018 рік, можна стверджувати, що в країні де-факто, як і за Януковича, продовжує послідовно вибудовуватися олігархічна, поліцейсько-чиновницька держава. Натомість децентралізація і формування самодостатніх, фінансово спроможних громад, сильного місцевого самоврядування все більшою мірою виявляється лише мильною бульбашкою, якою спекулюють з екранів телебачення Порошенко з Гройсманом, на практиці нав'язуючи черговий фінансовий зашморг на органи місцевого самоврядування. Влада використовує фінансовий ресурс задля забезпечення свого подальшого перебування на посадах у той час, як органи місцевого самоврядування, зокрема і наші свободівці, змушені докладати титанічних зусиль задля виконання своїх зобов'язань перед громадою", – акцентував Олег Тягнибок.

Як зауважив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, результати, що їх досягають націоналісти – наслідок роботи усієї команди. 

"Якою б не була посада, кожен потребує мати біля себе міцну дружню команду, що крокуватиме поряд і дивитиметься в одному напрямку. Тому все, що ми спостерігаємо в Івано-Франківську – це робота великої команди однодумців. Ми бачимо наше місто в єдиному світлі: зберігаємо і відновлюємо історію, покращуємо те, що потребує змін, створюємо речі, без яких не уявляється сучасне місто. І надзвичайно важливо, щоб у нашій команді була громада, активні франківці, які щодня допомагатимуть робити Івано-Франківськ найкращим містом для життя", – зазначив очільник обласного центру.

Присутній на звіті голова обласної організації ВО "Свобода" Михайло Королик наголосив, що націоналісти у своїй діяльності керуються програмою об'єднання, намагаючись виконувати всі зобов'язання, взяті перед виборцями, усвідомлюючи всю повноту відповідальності перед громадою.

"Сьогоднішній звіт міського голови Івано-Франківська розпочинає цілу серію звітів, які "Свобода" протягом листопада-лютого проведе в кожному населеному пункті Прикарпаття. Це звична практика для нас, на відміну від тих же опонентів. Ми відкриті перед громадою, не ховаємось від людей і готові відповідати за кожне ухвалене рішення", – резюмував Михайло Королик.

ІА "Вголос": НОВИНИ