[media=139826,139827,139828,139829] 

Про це інформує власкор «Вголосу».

Делегацію очолював заступник голови Волинської «Свободи», перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

У складі волонтерської делегації, яка відбувалася в межах діяльності Волинського обласного комітету гуманітарного забезпечення війська, перебували також свободівці з Луцька Сергій Миронюк, Ігор Баранчук, Сергій Герук та прихильники «Свободи» Сергій Кізей і Валерій Семенюк. Під час поїздки волиняни відвідали позиції 14-ї ОМБр ЗСУ із Володимира-Волинського, бійці якої нещодавно зайняли позиції поблизу населеного пункту Золоте на Луганщині. Серед них – представник Волинського «Легіону Свободи» Віктор Вілентко (позивний «Весна»), на прохання якого доставили бойовим побратимам електрокабелі, спальники, кишенькові ліхтарики, тактичні ножі, комбінезони, товари першої необхідності, харчі та медикаменти.

Цільову волонтерську допомогу у вигляді рулонів поліетиленової плівки та електрокабелів доставили також бійцям танкового батальйону 24-ї ОМБр ЗСУ. Отримали подарунки від волинян свободівці-легіонери з полку «Київ», де служить іще один представник Волинського «Легіону Свободи» Максим Морозов (позивний «Лютий») та окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ». Традиційно привезли бійцям домашні закрутки, сало, мед, медикаменти, тактичні ножі й ліхтарики, побутові засоби, інші товари першої необхідності, дитячі стрічки, листи й малюнки від учнів Луцької ЗОШ №1.

На прохання Сергія «Свободи» волиняни доставили в розташування «Карпатської Січі» кайла і лопати, необхідні для відновлення позицій після ворожих обстрілів. Персональна нагорода від волинянина-волонтера з Лондона Андрія Рошка – військовий командирський бінокль – дістався командиру батареї самохідної артилерії однієї з бригад ЗСУ Павлу «Серпню».

«Для мене – це вже сьома волонтерська поїздка на фронт. І вкотре переконуюся: живе спілкування з нашими бійцями на передовій ніколи не замінить їм ніяких гуманітарних вантажів і допомог. Тільки пліч-о-пліч, коли можна глянути один одному у вічі, відчувається справжнє побратимство фронту і тилу, дотичність до спільної справи, яку робимо в ім'я великого майбутнього України. Бійці «Легіону Свободи» воюють під червоно-чорними прапорами нашої боротьби, на стінах їхніх казарм і бліндажів – портрети Шухевича і Бандери, героїв Небесної Сотні, загиблих на війні з Московією побратимів... Націоналісти мають внутрішній стержень, свою ідеологію, вони – незламні духом, і цей високий бойовий дух передається іншим бійцям, які гуртуються навколо них. Їхня психологія – це психологія переможців, і вони неодмінно здобудуть свою найбільшу українську перемогу», – поділився враженнями від поїздки Олександр Пирожик.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ