Про це 4 липня 2018 року з трибуни парламенту заявив свободівець Андрій Іллєнко, передає прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

«Наш проект постанови має чітко врегулювати питання: зобов'язати Кабінет Міністрів вжити заходів для збереження об’єктів історико-культурної спадщини на Поштовій площі Києва, занести об’єкт культурної спадщини у відповідну категорію «пам’ятки національного значення» і, головне, створити Національний музей «Центр середньовічного міста» на території відкриття пам'ятки на Поштовій площі. Це унеможливить будь-які будівельні процеси», – заявив народний обранець.

Свободівець заявив, що через позицію міського голови та більшості в Київраді, які допустили будівництво чергового торгово-розважального центру, унікальна історична пам'ятка може бути просто знищена вщент.

«Замість того, щоби залучати туристів, як це робить увесь світ, маючи тим паче таку унікальну спадщину, – це намагаються знищити у варварський спосіб на догоду купці ділків.

Хрещення Русі почалося саме з цього місця – це місце, де річка Почайна колись впадала в Дніпро. Саме там була Давньоруська вулиця, й зараз її просто хочуть знищити. Якщо Київська міська рада не може врегулювати це питання, то Верховна Рада має зупинити це безглуздя. Звертаюся до киян: нам треба перестати терпіти цю владу мародерів і людей, які взагалі не розуміють, що таке Київ. У Києві має бути та влада, яка буде підтримувати нашу історію й захищати нашу пам'ять», – підкреслив Андрій Іллєнко.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ