[media=142611,142612,142613] 

Про це інформують у спільноті С14 у Facebook та на сторінці лідера організації Євгена Карася.

 

За словами Карася, поплічника терористів вирахували за соцмережами і за сторінкою на сайті «Миротворець», де зібрана загальна база сепаратистів і бойовиків.

Паата Надараіа (так у паспорті, який показав Карась на відео) був схоплений, коли вийшов у під’їзді покурити, він намагався чинити опір. Активісти влаштували допит, поки уродженець Луганщини лежав на долівці зі зв’язаними руками. Пааті вказали на те, що на його сторінці «Вконтакте» є фото в російському камуфляжі «ЛНР» із відповідною символікою, зі зброєю, з нагородою тощо.

За словами Паати, він грузин, «Новоросію» не визнає, навесні 2017 року переїхав з окупованої частини Луганщини (з Антрациту) до Києва, у Вишневе. У 2016 році жив також в Одесі.

Надараіа пояснював, нібито його сторінку в соцмережі «зламали», на сторінці «Миротворця» – не він, а інша людина. Через що Карась жартома назвав його «жертвою фотошопу».

Карась заявив, що Паата ходив із зображенням грузинського прапора для «маскування», і він дійсно був бойовиком «ЛНР», що доводять фото. За словами Надараіа, він працював тут охоронцем та вантажником у супермаркетах.

«Новинарня» пише, що один з активістів С14 Сергій Мазур зазначив, що громадське затримання відбулося за адресою вул. Південна, 1, де живе гаданий бойовик. Його схопили приблизно о 23:20, невдовзі після цього викликали силовиків, зокрема СБУ. Останні приїхали по Надараію і забрали його аж після третьої години ночі.

За даними «Миротворця», Паата Надараіа – колишній бойовик в/ч 08801 (1-ша Слов’янська бригада «ЛНР»).
Дата народження: 18.06.1993. Місце народження: Луганська обл., м. Антрацит. Військова служба: 72 омбр ЗСУ, м. Біла Церква (2011-2012). Стор. в соцмережах: https://vk.com/id437900086 Дружина: Кодінцева Анастасія, працювала в «ЛНР» у Будинку культури села Червона Поляна, була членом сепаратистського громадянського руху «Мир Луганщині».

До слова, про те, що бойовик «ЛНР» Надараіа був помічений у Києві на військовому параді до Дня Незележності 2017 року, повідомляв офіцер ЗСУ, фахівець із соцмереж Анатолій Штефан.

Він писав, що Паата того року «перебрався у столицю, отримав з дружиною нові біометричні паспорти, його дружина просить про допомогу в групах переселенців та приїхала в Київ народжувати другу дитину. Вони спокійно проживають в м. Вишневе і нікого не бояться».

«А знаєте, що найгірше. Що 25 та 26 серпня всі ці матеріали були надані у СБУ, зі скріншотами та архівами сторінок в ВК, з геотегами, фотографіями та іншими доказами. І до цього дня він ходить… та насолоджується життям на території так званих «укропів», а може, вже і втік, так як пройшло чотири доби.
Хто буде відповідати за халатність якщо так? Які ще потрібні докази?» – зазначав Штефан ще 30 серпня.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ