ДП «Інфоресурс» Міністерство освіти і науки України 13 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «БМС Техно» обладнання і софту на 47,77 млн грн.

Про це повідомляють Наші гроші згідно даних у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять програмно-апаратний комплекс Національної освітньої електронної платформи (ПАК НОЕП) для розвитку електронного навчання і формування цифрової компетентності учасників освітнього процесу та забезпечать технічну підтримку до кінця 2019 року. Зокрема йдеться про забезпечення е-підручниками та онлайн-курсами. Всі майнові права на прикладний софт самої ПАК НОЕП, на який припадає 33,44 млн грн, постачальник передасть МОН у день підписання сторонами видаткової накладної.

Гарантійний строк на обладнання становить три роки, забезпечення виконання договору – 4,5%. Ціна угоди на 0,4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 47,97 млн грн.

ТОВ «Едванс Компані» скаржилось в АМКУ на низку деталей у тендерних вимогах. Але замовник заперечив йому за всіма питаннями, частина яких не була предметом закупівлі та виникла через формулювання, а МОН додало, що закупівля має загальнодержавну соціальну значимість, тому порушення якості та строків може мати значні негативні наслідки та загальносуспільний резонанс. Після цього скаржник відкликав скаргу.

Єдиним конкурентом було одеське ПП «ЛанТек» директора Олега Литвіна з Одеси, який також володіє фірмою зі схожою назвою – ТОВ «Лан Тек» на чолі з Сергієм Фінашкіним.

Столична «БМС Техно» належить Сергію Баланюку, Сергію Волоку і директору Тарасу Шевченку. Баланюк і Шевченко також володіють ТОВ «Ална Україна», Баланюк – ТОВ «Техно Софт» з Юрієм Філоненком, а Шевченко – ГО «Всеукраїнське об’єднання вболівальників «Друзі Динамо» з Василем Семененком і Дмитром Ушаковим та ТОВ «Видавництво «Розумники» з Тетяною Кохан та Ігорем Каплаушенком. Останній у свою чергу володіє ТОВ «Є-Підручники» з Ольгою Василюк.

Крім того, фірма «БМС Техно» заснувала ГС «Центр розвитку професійної освіти» разом із ГО «Соборність» Інни Кузьміченко, Миколи Журби та Анатолія Журби.

У 2014 році АМКУ оштрафував «БМС Техно» і ТОВ «Фолгат ФТК» за тендерну змову, але згодом суд визнав це рішення адмінколегії недійсним через недоведеність обставин.

ІА "Вголос": НОВИНИ