Про це повідомляє «ВВС Україна» з посиланням на оприлюднену доповідь Національної розвідки США «Оцінка загроз у світі».

Відомо, що у вівторок, 13 лютого, під час засідання комітету в американському сенаті обговорили доповідь директора Національної розвідки США Деніела Коутса, присвячену нестабільній політичній ситуації у різних країнах світу.

«Незадоволення населення темпами реформ, погіршення стандартів життя, думка про те, що корупція посилюється, та загострення політичних протистоянь напередодні запланованих президентських виборів та виборів законодавчих органів у 2019 році можуть спровокувати дочасні вибори» – ідеться у документі.

У розвідці США вважають, що лідери опозиції в Україні пробують скористатися невдоволенням населення для того, щоб послабити правлячу коаліцію на чолі з Петром Порошенком. Окрім того, автори наголошують на загрозах зміни зовнішньої політики України в інтересах Росії.

«В Україні зберігається небезпека внутрішніх потрясінь, які Росія може використовувати для підриву прозахідної орієнтації офіційного Києва. Ці фактори загрожуватимуть відновленню економіки України та потенційно можуть призвести до змін у її зовнішній політиці», – попереджає національна розвідка США.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ