У Православній Церкві України основною богослужбовою мовою є українська, але національні меншини можуть використовувати в своїх громадах ту мову, яка є для них рідною і зрозумілою.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Оскільки в державі державною мовою є українська, так само в нашій церкві основною богослужбовою мовою є українська мова. А інші національні меншини можуть використовувати у своїх громадах ту мову, яка є для них рідною і зрозумілою. Так, нещодавно ми навіть рукоположили архієрея для грекомовних парафій. Є багато в Україні греків, які збираються на службу і можуть молитися своєю зрозумілою мовою в нашій Помісній Українській Православній Церкві. Це зараз стосується і питання румуномовних парафій, які розміщуються на Буковині», - сказав владика.

Він розповів, що у складі Румунської православної церкви є парафії, які моляться українською мовою, вони складають україномовний вікаріат.

За словами предстоятеля, в Української Церкви є бажання в майбутньому також створити вікаріат Української Православної Церкви для румуномовних парафій, таких налічується близько 150-ти на Буковині.

Митрополит наголосив, що вікаріат - складова тієї церкви, на території якої вони канонічно розташовані, але мова богослужіння їхня, у цьому випадку - румунська.

Читайте також: Уряд спростив в'їзд на окуповані території України.

ІА "Вголос": НОВИНИ