Упродовж доби національна поліція України має визначиться, чи розслідуватиме дії кандидата у президенти від Радикальної партії Олега Ляшка, який під час голосування на дільниці продемонстрував виборчий бюлетень з результатом свого волевиявлення.

Як пише УНІАН, про це на брифінгу повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

«Ми цей факт розглядаємо в рамках загальних порушень, які були сьогодні зафіксовані, проводиться початкова перевірка. Ми визначимось із тим органом, який буде розслідувати. Якщо буде зібрано достатньо матеріалу - у нас є 24 години», - сказав він.

Зазначається, що раніше спікер МВС Артем Шевченко заявив, що дії Ляшка підпадають під норми статті 159 (Порушення таємниці голосування) Кримінального кодексу. Також спікер МВС зауважив, що дії Ляшка у зв’язку зі статусом народного депутата можуть перекваліфікувати, і тоді розслідуванням займатиметься Генпрокуратура.

Як писав «Вголос», у неділю, 31 березня, на президентських виборах із порушенням українського законодавства проголосував лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко. Відповідне відео з’явилось на сторінці політика.

ІА "Вголос": НОВИНИ