Таке рішення було прийнято під час засідання Нацради 18 січня, повідомляє кореспондент «Укрінформу». 

Як зазначив голова Національної ради Юрій Артеменко, Нацрада отримала запит народних депутатів Ірини Геращенко, Марії Іонової та Ірини Фріз щодо поширення 29 листопада 2017 року в ефірі ТОВ «Новини 24 години» (логотип NеwsOne) у передачі “Український формат” під час виступу народного депутата, власника телеканалу NеwsOne Євгена Мураєва інформації, яка, на думку заявників, розпалює національну ворожнечу та ненависть, принижує національну честь і гідність.

За словами Артеменка, також зафіксовано систематичне підняття в ефірі ліцензіата (у виконанні співробітників каналу, ведучих передач та запрошених гостей) теми «державного перевороту»: Євгеном Червоненком, Надією Савченко, В'ячеславом Піховшеком, Мураєвим. Ведучі або журналісти при цьому не заперечували та не намагалися припинити такі висловлювання, підкреслив голова Нацради.

Також за результатами моніторингу мовлення ТОВ «Новини 24 години» 17 грудня 2017 р. зафіксовано трансляцію передачі «Світова політика з Олегом Волошиним» на тему ситуації, що відбулася в листопаді у Сирії. У передачі було продемонстровано відеоролик, в якому наявні сцени функціювання Повітряних сил РФ, що можна розглядати як популяризацію російської авіації, тобто органів держави-агресора, підкреслили в Нацраді.

«З цього приводу до нас надійшов лист Служби безпеки України», – додав Артеменко.

 

«Вголос»


 

ІА "Вголос": НОВИНИ