[media=136300,136301,136302] 

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Сьогодні на порядку денному стоїть питання телеканалу «Інтер». Дуже дивним є те, що питання продовження ліцензії стоїть під номером 4, а питання перевірки – аж 56-м, що порушує будь-яку логіку... У нас питання: чому телеканал «Інтер» транслює чемпіонат світу з футболу в той час, як 60 українських політв'язнів знаходяться в російських тюрмах, голодують Балух і Сенцов... Ми вимагаємо від Нацради, щоб вони не продовжували ліцензію телеканалу «Інтер» та зробили об'єктивну перевірку і нарешті оприлюднили результати моніторингу ефіру за 9 травня (зокрема, щодо концерту зі скандальними репліками телеведучих, – ред.)», – сказав під час акції керівник штабу всеукраїнської мережі «Вільні люди» Дмитро Жмайло.

Активісти тримають у руках плакати з гаслами «Інтер – на цвинтар», «Реванш не пройде», «Обличчя реваншу» із зображенням Віктора Медведчука, Володимира Путіна, а також плакати авторства художника Андрія Єрмоленка, створені з метою бойкотування чемпіонату світу з футболу в Росії.

Також активісти поклали на тротуар перед будівлею Нацради спущений футбольний м'яч, облитий червоною фарбою.

Крім того, колони фасаду будівлі обклеєні наліпками «Громадська кампанія «Інтеру – бойкот». Учасники акції скандують «Інтер – на цвинтар».

Водночас правопорядок забезпечують близько 50 поліцейських і нацгвардійців. Ситуація спокійна, акція відбувається мирно.

Як писав «Вголос», скандальний «Інтер» транслює матчі ЧС-2018 в Україні.

Також повідомлялось, що українські коментатори відмовляються працювати на «Інтері» під час ЧС-2018.

Нагадаємо, телеканал «Інтер» опинився в центрі скандалу через показ уривка концерту, присвяченого «дню перемоги», який був запланований на 9 травня. На відео зі сцени ведучі заявили про перейменування вулиць в Україні «іменами фашистських злочинців».

Вранці 9 травня представники партії «Національний корпус» заблокували будівлю телеканалу «Інтер», аби не допустити показ в ефірі концерту на честь «Дня Перемоги».

На цю тему читайте також: «Кремль шукає в Україні фашистів, ховаючи правду про мільйон росіян, які присягали Гітлеру».

ІА "Вголос": НОВИНИ