Цей алкалоїд міститься в деяких природних грибах.

Про це повідомляє sciencealert.com.

Ще в минулому столітті проводилися експерименти з виявлення впливу псилоцибіну на психологічний стан людини, але в 1970-х роках всі дослідження припинилися через неконтрольоване вживання препарату не в медичних цілях.   
Дослідження, проведені американськими вченими впродовж півроку, показали позитивні результати. Почуття страху і депресії у хворих поступово знижувалися, поки не досягли нульового рівня. Побічних дій в помірному вживанні виявлено не було.

Дослідники давали пацієнтам дозу, яка становила близько 20 міліграм псилоцибіну для людини вагою 70 кг.  Галюциноген починав діяти приблизно за 20-40 хвилин. Після вживання препарату, пацієнти повідомляли про неймовірний духовний та навіть містичний ефект гриба, і що пережитий досвід під впливом гпсилоцибіну був одним з найбільш значущих в їх житті. Ефект псилоцибіну зникає приблизно через чотири години.
Сьогодні, псилоцибін є забороненим засобом у США, але цілком імовірно, що уряд зможе допустити відновлення  його застосування під суворим контролем в лікуючих установах.

Проводяться додаткові дослідження щодо впливу псилоцибцну на організм, тому що деякі властивості його ще не вивчені. Вчені говорять про те, що у випадку з важкими хворими негативний вплив речовини на організм може бути менш значним, ніж та користь, яку воно надає.

ІА "Вголос": НОВИНИ