Чимало українців страждає від безсоння або ж має поганий сон. Нещодавно в Ukrhealth розповіли про помилки, які найчастіше роблять люди.

Насамперед, напередодні сну не варто відвідувати туалет, якщо в цьому немає гострої потреби. Підняття з ліжка суттєво збільшує пульс, а також серцеві скорочення. Саме тому заснути одразу не вдасться, адже це можливо при спокійній роботі міокарда.

Також науковці радять не турбуватися, якщо тривалість сну не перевищує 6-7 годин, оскільки не всім необхідний 8-годинний сон. Головне якість спання, а не тривалість.

Якщо ви прокинулися посеред ночі або довго не можете заснути, не дивіться на годинник. Подібна дія створює додатковий тиск, сприяючи стресу, який не дозволяє розслабитися і повернутися до сновидінь. Також сомнологи не рекомендують користуватися смартфоном у ліжку.

Фахівці радять не використовувати гаджети мінімум за 30 хвилин до засипання. Світло їх дисплеїв надає специфічну дію на мозок, а соцмережі та інші джерела інформації стимулюють потік думок – в результаті порушуються механізми сну.

Як писав «Вголос», науковці порадили як заснути, мати хороший сон і не нажити безсоння.

ІА "Вголос": НОВИНИ