Результати дослідження, представлені на зустрічі Американського товариства біохімії і молекулярної біології, свідчать про те, що кориця при регулярному вживанні виступає потужним «метаболічним центром», та сприяє позитивним змінам на клітинному рівні. Про це повідомляє nv.ua.

«Нам вдалося з'ясувати, що кориця взаємодіє з деякими ферментами в організмі. В цілому наше дослідження показало, що ця пряність містить потужні антиоксиданти і перешкоджає старінню, а також володіє безліччю інших дійсно важливих переваг для здоров'я», - говорить Емі Стокерт, професор біохімії з Університету Північного Огайо.

Фахівець також вказала на оптимальну кількість кориці, яку необхідно вживати для максимального ефекту:

«Щоб відчути на собі всі корисні властивості кориці не потрібно вживати пряність у великих кількостях. Достатньо не більше одного грама в день, щоб відчути ефект», - додає Стокерт.

Крім того, щоденне вживання кориці сприяє зниженню ваги і стимулює метаболізм, відзначають вчені.

Нагадаємо, раніше вченими-неврологами з медичного центру Університету Раша в американському Чикаго було встановлено, що вживання кориці збільшує здібності до навчання. За даними фахівців, при перетравленні кориці, організм виробляє бензоат натрію, який при надходженні в мозок збільшує концентрацію білка CREB, що відповідає за пам'ять і навчання.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ