Про це повідомляє NakedScience.

За масою  об'єкт перевершує Землю в 2,8 рази, будучи найменшою Суперземлею з усіх, розташованих поблизу від Сонячної системи. Екзопланета обертається навколо зірки GJ 625 (Глізе 625) спектрального типу М2, яка приблизно в три рази легша Сонця.

 Суперземля, названа GJ 625 b, здійснює повний оберт навколо Землі за 14,6 дня. Від свого сонця планета віддалена на відстань 0,08 а. е. (астрономічних одиниць). Згідно з розрахунками, суперземля може знаходитися поряд з внутрішнім краєм зони населеності. Середню температуру поверхні GJ 625 b вчені оцінюють в 350 кельвінів (77 ° С). Результати отримали за допомогою спектрографа HARPS-N в Обсерваторії Роке-де-лос-Мучачос на Канарських островах. Подальші дослідження об'єкта, як припускають фахівці, дозволять відповісти на питання про атмосферу небесного тіла і про можливість існування води на його поверхні.

Суперземлями називають клас планет, маса яких перевищує масу Землі, але істотно нижче маси газових гігантів, таких як Сатурн або Юпітер. Першу суперземлю виявили в 1991 році. Об'єкт став по сумісності та першою відкритої екзопланетою.

 Сучасні методики дозволяють відносно впевнено виявляти екзопланети, що знаходяться «по сусідству» з Сонячною системою. Нещодавно, наприклад, заявляли про виявлення майже ідеальної для життя планети, розташованої в сузір'ї Кита. Припускають, що там можуть бути рідка вода, щільна атмосфера і глобальне магнітне поле. Іншими словами, все, що потрібно для зародження і підтримки життя. Правда, її материнська зірка сильно відрізняється від Сонця - це холодний і тьмяний червоний карлик.

ІА "Вголос": НОВИНИ