Згідно з дослідженнями Університету Лимерика (Ірландія), тренування з вагою пов'язані зі значним зниженням депресивних симптомів, пише Independent.

Учені прийшли до висновку, що силові тренування можуть бути використані як альтернатива або доповнення до терапії для тих, хто страждає від симптомів депресії.

В останні роки тренування з великою вагою стають все більш популярними. Особливо активно цим видом почали захоплюватися жінки, які все більше розуміють, що гантелі та штанги не зроблять їх схожими на олімпійського паверліфтера.

Але одна з головних причин, з якої багато людей займаються силовими тренуваннями – це відчуття, які вони дають: впевненість в собі та задоволення від прогресу.

Учені проаналізували результати 33 клінічних досліджень, що охопили 1877 людей, з’ясовувалося, чи вплинув силовий спорт на симптоми депресії, такі як почуття марності, поганий настрій і втрата інтересу до діяльності.

«Цікаво, що найсильніший ефект був зафіксований серед дорослих з симптомами легкої або помірної депресії», – зазначив аспірант Бретт Гордон.

Учений рекомендує проводити тренування з вагою двічі на тиждень. При цьому наголошується, що такі заняття можуть мати різну форму: це не обов'язково підйоми штанги, але також і заняття на тренажерах.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ