Про своє відкриття заяив французький професор Олександр Карпентье разом з групою нейрохірургів, пише healthystyle.

За словами дослідників, лазерні технології при внутрішньочерепній операції використовувались вперше, що дозволило уникнути  розтину черепної коробки.

Нейрохірург запевняє, що під час операції достатньо місцевої анестезії. Пацієнт весь час залишається в свідомості і через 14 годин після процедури може покинути клініку.

Суть процедури в тому, що через трьохміліметровий отвір в уражену область головного мозку вводиться катетер, по якому за допомогою волоконно-оптичних світловодів прямує лазерний промінь.

Випробування нового методу проходило за участю 15 пацієнтів, у яких розвинулися метастази в мозку після тривалої хвороби на рак грудей або легенів. Хіміотерапія, радіохірургія і інші методи не привели до видимих поліпшень, і пацієнтам залишалося жити не більше трьох місяців.

При використанні під час операції лазерного методу Карпентье вдалося повністю знищити ракові клітини в шести випадках, що дозволило прожити пацієнтам ще рік. Крім того, в п’яти випадках метастази не з’являлися в ході декількох місяців після операції.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ