Про це повідомляє ВВС Україна

Кожна самка ведмедя носила нашийник, який записував відео, фіксували місце знаходження та рівень активності протягом 8-12 днів, водночас метаболічні датчики відслідковували затрату енергії у ведмедів.

Навесні 2014, 2015 та 2016 років Ентоні Пагано, дослідник у Каліфорнійському університеті Санта-Крус, та його колеги відслідковували полювання та виживання білих ведмедів у цей критичний для них сезон. Вони зловили дев'ять ведмедиць на морській кризі в морі Бофорта та виміряли обмін речовин кожної самки, брали зразки крові та сечі.

В результаті стало відомо, що більшість тварин не змогли вполювати вдосталь здобичі, щоб задовольнити свої потреби в енергії.

Команда дослідників дізналась, що дикі ведмеді мають пришвидшений обмін речовин.

Автори цього дослідження, опублікованого в журналі Science, зазначають, що зараз тварини вимушені більше плавати, щоб знайти тюленів для поживи. І це, мабуть, є «важливим фактором, що пояснює погіршення стану організму і виживання білих ведмедів».

Масштаб арктичного морського льоду, мінімальний рівень якого виміряли у вересні, зменшується приблизно на 14% кожні десять років. А це, ймовірно, зменшує доступ клишоногих до тюленів.

Навесні - пояснюють дослідники - білі ведмеді переважно полюють на малят тюленів. Але згодом, після літа, ці молоді тюлені стають старішими і розумнішими, а це означає, що ведмедям тяжче їх вполювати.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ