Про це пише Sharecare.

За словами американських вчених, які провели дослідження, людям не варто пити каву після жирних страв. Таке поєднання продуктів спричиняє різке підвищення рівня цукру в крові, що є причиною для виникнення діабету.

«Навіть у здорової людини рівень цукру в крові різко підвищується після того, як вона посмакувала жирну їжу. Якщо ж вона запила свій обід кавою – рівень цукру підвищується вдвічі. Приблизно такі ж показники цукру в крові можна спостерігати у людей з великим ризиком розвитку діабету», - йдеться в повідомленні.

Відомо, що в експерименті взяли участь добровольці, які на час дослідження не скаржились на здоров'я. Науковці встановили, що жирна їжа може спричинити підвищення цукру на 32%. Ріст цього показника спостерігався упродовж кількох годин після трапези. Коли ж люди з'їдали жирну їжу, яку впродовж 5 годин запивали двома горнятками кавою, їх рівень цукру в крові збільшувався на 65%.

«Якщо людина звикла запивати кавою бутерброди, гамбургери або смажену картоплю, рівень цукру в її крові підвищується занадто часто. Це неминуче позначиться на роботі всього організму», - зауважили вчені.

Експерти також пояснили причину цього явища. Насичені жири заважають організму людини засвоювати глюкозу, а кава лише посилює це порушення.

ІА "Вголос": НОВИНИ