Про це повідомляє Дождь.

Члени ЦВК назвали причиною своєї відмови невідповідність Навального вимогам федерального закону про вибори президента РФ. Мова йде про наявність у нього непогашеної судимості.

«Робоча група підійшла до розгляду цих документів найретельнішим чином», — заявив член ЦВК Борис Ебзєєв.

Він також підкреслив, що 8 лютого 2017 року Навальний був засуджений Ленінським районним судом міста Кірова на п'ять років умовно. «Злочин, який було інкриміновано Олексію Анатолійовичу Навальному (стаття 160 КК РФ), вважається тяжким», — підкреслив Эбзеев. Тому ЦВК не може зареєструвати Навального кандидатом у президенти.

У свою чергу голова ЦВК Елла Памфілова зазначила, що до документів Навального не було жодних претензій. 12 членів ЦВК проголосували за відмову у реєстрації Навального, один утримався через «конфлікт інтересів».

Перед цим Навальний виступив перед членами ЦВК і заявив, що комісія і при попередньому голові Володимира Чурові, і при Еллі Памфіловій «являє собою одне і те ж».

Політик під час свого монологу підкреслив, що довів сфальсифікованість свого вироку в Європейському суді з прав людини, а його участь у виборах дозволяється Конституцією Росії.

Глава ЦВК у відповідь на це закликала Навального «не монополізувати право на переконання» і помітила, що він не єдиний опозиційний політик в Росії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ