Інакше розвиток подій у Росії може отримати не мирний характер й розпочнеться аналог українського Майдану, заявив політик в ефірі радіостанції «Ехо Москви», передає Еспресо.

За його словами, ситуація у Росії наразі нагадує стан справ в Україні восени 2013 року, коли тодішній президент країни Віктор Янукович всупереч волі громадян відмовився підписувати асоціацію з Євросоюзом й громадяни змушені були розпочати Майдан й змістити Януковича із займаної посади. Тому, якщо Володимир Путін не зможе подбати про «мирний транзит» влади, Росію також чекає Майдан, не виключив він.

Однак, він наголосив, що він особисто проти того, аби зміна влади в країні відбувалася саме шляхом Майдану чи якихось насильницьких дій. Разом з тим, він не виключає початку безстрокових акцій протесту.

«Люди самі нікуди не підуть, якщо вони відчують, що їм не варто йти з вулиці», - додав він.

При цьому, як зазначив Навальний, якщо Путін невдовзі забезпечить «мирний транзит» влади, тоді він особисто може надати йому політичний імунітет від кримінального та іншого переслідування. Але, наголосив він, у цьому випадку йтиметься лише про Путіна, а не про ще когось із його оточення.

«Якщо буде гарантія мирного транзиту для усіх 145 млн людей, то можна дати імунітет і Путіну, але тільки Путіну самому без усіляких Медведєвих й усіх інших», - наголосив він.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ