Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«За відповідне доручення Департаменту освіти та районним управлінням освіти проголосувала постійна комісія з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту», – розповідають у КМДА.

Там пояснили, що таке рішення ухвалене у зв’язку із поширенням отруєння школярів газоподібними речовинами в Україні.

«Ми маємо убезпечити маленьких киян від таких випадків. Особливо зараз, напередодні останніх дзвоників та під час Ліги Чемпіонів», – цитуються у повідомленні слова голови комісії Ганни Старостенко.

Вона зазначила, що йдеться, зокрема, про обмеження доступу на територію закладів сторонніх осіб, попередження пронесення до приміщень отруйних, вибухонебезпечних та інших небезпечних предметів.

«Окрім того, відповідно до рекомендацій МОН, доручаємо закладам освіти провести роз’яснення для учнів, студентів, батьків та працівників щодо поведінки у разі виникнення ситуацій, які загрожують їхній безпеці та здоров'ю», – розповіла Старостенко.

За її словами, до такої роботи залучатимуть співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів.

«І що важливо – забезпечити інформування правоохоронців у разі виявлення біля закладів освіти підозрілих осіб або предметів, що можуть становити загрозу здоров’ю та життю», – підкреслила голова комісії.

Нагадаємо, 22 травня, у харківській школі розпилили невідому речовину. За медичною допомогою звернулися 30 дітей, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню.

Харківське отруєння стало четвертим за два тижні інцидентом в українських школах. Наймасштабніше – у Черкасах.

21 травня у Миколаєві через розпилення невідомого аерозолю із різким запахом евакуювали близько 400 учнів школи у Заводському районі. До лікарні госпіталізували 36 дітей з попереднім діагнозом «отруєння невідомою речовиною. 

Нагадаємо, 8 травня у школі №8 в Черкасах під час лінійки кілька десятків учні 3-7 класів втратили свідомість, 57 дітей потрапили до лікарні, з них 11 – у реанімацію. Причиною називають невідому речовину. Того ж дня, також на лінійці, але вже у Новомосковську на Дніпропетровщині майже півсотні учнів відчули запаморочення та слабкість. 

ІА "Вголос": НОВИНИ